Brugklastraining bij klimRoos Coaching

Naar de middelbare…

Het is januari en er ligt nu zelfs sneeuw buiten. Het lijkt nog ontzettend lang te duren voordat het echt zomer is, maar toch…ongetwijfeld zullen we ook dit jaar weer gaan zeggen dat de tijd vliegt. En ik kan me goed voorstellen dat leerlingen in groep 8 al wel bezig zijn met hun zomer. De open dagen voor de middelbare scholen komen er weer aan, er moet een belangrijke keuze worden gemaakt! Een tijd van mogelijk veel spanning en onzekerheden. Word ik wel aangenomen op de school van mijn keuze? Wat gaan mijn vrienden doen? Ga ik het wel leuk hebben? Zoveel vragen die er in dat kinderhoofd rond kunnen vliegen.

En ook voor de ouders kan het behoorlijk spannend zijn, kan ik me zo voorstellen. Zij denken ongetwijfeld ook terug aan hun middelbare schoolperiode, inclusief de mooie en minder mooie momenten. En zij gunnen hun kind natuurlijk de mooiste tijd die je kunt hebben.

klimRoos wil ouders daarbij helpen. Ik ben ervan overtuigd dat je kinderen tot op een zekere hoogte kunt voorbereiden voor wat hen te wachten staat en hoe ze op een slimme manier om kunnen gaan met studeren, plannen, het maken van vrienden, het omgaan met tegenslagen etc. Met zelfvertrouwen en zelfkennis (wat vind ik leuk? waar krijg ik energie van? hoe ontspan ik?) aan de middelbare school beginnen biedt naar mijn idee veel kansen op een mooie periode. Daarom staan juist die dingen centraal in de brugklastraining die klimRoos aanbiedt. Een training in een kleine groep van maximaal 6 leerlingen.

In zes bijeenkomsten staan we op een coachende manier stil bij bovenstaande en vele andere onderwerpen. Vier bijeenkomsten vinden plaats voor de zomervakantie, zodat kinderen zich zo goed mogelijk voorbereid voelen op de middelbare school, en twee bijeenkomsten worden aan de start van het brugklasjaar georganiseerd. In die bijeenkomsten is ruime aandacht voor eigen inbreng en vragen. Deze training bereidt kinderen niet alleen mentaal voor op de middelbare school, maar besteedt ook veel aandacht aan persoonlijke en sociale elementen. Een unieke brugklastraining dus.

De inschrijving is inmiddels geopend. Heb je zelf een groep 8-er thuis, of ken je iemand die je zo’n mooie training gunt? Zorg dat hij/zij zich snel aanmeldt, het aantal plaatsen is beperkt! Meer informatie over de brugklastraining lees je hier.

plaatje brugklastraining.jpg


Hier woont mijn coach, zei hij trots!

Pesten