Testimonials

Tja, ik kan natuurlijk wel zeggen dat ik een goede klik heb met vrijwel alle kinderen die ik coach en dat veel ouders de begeleiding als waardevol ervaren, maar het betekent natuurlijk veel meer om iets te horen van ouders en leerlingen die ik heb mogen begeleiden. Een greep uit hun reacties: 

 
 
ELSGOZ3T4V.jpg

B. (jongen uit groep 6)

De eerste keer vond ik het een beetje spannend, maar het werd al snel leuk. Ik heb veel over mezelf geleerd. Ik weet nu dat ik heel veel goed kan. En ik heb geleerd beter om te gaan met boos worden. Nu willen andere kinderen weer graag met mij voetballen.

I. (oud-leerling uit groep 5)

 Ik weet dat juf Renata andere kinderen goed kan helpen, omdat zij me altijd heeft geholpen met rekenen. En ik zelf vond dat heel moeilijk. Daarom is juf Renata supergoed!

D. (JOngen uit brugklas havo/vwo)

 Ik vond de begeleiding van Renata heel erg fijn. Ze heeft me geholpen hoe ik mijn huiswerk beter kan plannen en ze gaf me heel veel handige tips waardoor ik sneller leer en betere cijfers haal. Het was het idee van mijn moeder, en ik had eerst weinig zin, maar dat veranderde snel.

Monique, moeder van dochter E. (11)

In verband met een plots ontstane hulpvraag, had ik op zeer korte termijn behoefte aan een gesprek met Renata. Dat was gelukkig geen probleem; ik kon al twee dagen later bij haar terecht! Nadat Renata met aandacht naar mijn "verhaal" had geluisterd, kreeg ik allereerst complimenten voor hoe ik als ouder de situatie tot nu toe aan had gepakt. Wat is dat fijn om van een objectief iemand te horen! Het bevestigde vooral dat het goed is dat ik mijn gevoel gevolgd had. Renata heeft vervolgens heel gedegen literatuuronderzoek gedaan naar de situatie die ik haar had voorgelegd zodat ik daarmee goed voorbereid in gesprek kon met mijn dochter (11). Ook kon ze meteen twee voorlopige data inplannen voor gesprekken met mijn dochter voor het geval zou blijken dat zij de hulp van Renata nodig zou hebben. 

Gelukkig verliep mijn gesprek met mijn dochter zo goed dat er, vooralsnog, geen directe begeleiding van Renata nodig was. En zonder probleem werden de voorlopige afspraken geannuleerd. Wat fijn om te merken dat Renata hulp op maat kan bieden, heel snel en adequaat handelt en dat alles met hele prettige aandacht! Mocht ik ooit weer een kindercoach nodig hebben dan kom ik zeker weer bij haar terug. Ze is het aanbevelen waard!!

2a1395dc-84cc-4c78-b711-cbdcdd4df4ca.jpg
sun-451441__180.jpg

Saskia, moeder van zoon M. (4)

Het mooie van Renata vind ik dat zij begripvol is naar ouders en het kind eveneens ruim podium geeft om er te mogen zijn. Zij motiveert om niet over het kind te praten, maar mét het kind, ongeacht de jonge leeftijd. Je voelt aan alles dat zij het vinden van een oplossing die voor zowel de ouders als het kind werkt, voorop stelt. Niet geheel onbelangrijk om te vertellen dat Renata dit doet vanuit een pure en positieve houding. Om een en ander te begrijpen gaf zij ons ook meer informatie over de psychosociale ontwikkeling van kinderen in de leeftijdscategorie als ons kind.  Je voelt je als ouder niet veroordeeld en veilig om alles te kunnen delen. Dat is erg fijn. Het resultaat is dat we met nieuwe inzichten en een positieve houding verder kunnen. Daarmee werd ons kind weer een stuk vrolijker en blijer! En dat is ook al heel wat waard...

M. (jongen uit groep 4)

 Ik vond het erg leuk om met de juf te werken, ik had nog veel langer spelletjes willen doen en willen kletsen!