klimRoos Coaching is in 2015 opgericht door Renata Roos.

Renata studeerde aan de Universiteit van Tilburg toen ze bij het uitvoeren van haar afstudeeronderzoek besefte dat ze liever voor de klas stond dan klassen bezocht om daar onderzoek te doen. Na haar afstuderen heeft ze de Pabo afgerond en vanaf 2008 stond ze fulltime voor de klas. Na enkele jaren volgde ze de post-hbo-opleiding tot Kindercoach bij BGL & Partners.

In 2015 behaalde ze aan de Hogeschool Utrecht haar diploma Master Special Educational Needs (SEN, specialisatie gedrag) en sindsdien mag ze zichzelf leerkracht, kindercoach en gedragsspecialist noemen. In 2017 vulde ze dit rijtje aan door het succesvol volgen van de training tot Relax Kids coach. Naast alle kennis die ze heeft opgedaan door het volgen van opleidingen, cursussen en het lezen van talloze boeken en artikelen, is Renata ook ervaringsdeskundige. Op elfjarige leeftijd overleed haar vader zeer plotseling. Het is dat dit beroep destijds nog niet bestond, anders had ze toen erg graag de begeleiding van een kindercoach gehad. Het brengt haar nu veel voldoening om kinderen en jongeren (en hun ouders!) in vol vertrouwen te begeleiden naar een mooie toekomst. 

Renata heeft jaren met veel liefde en plezier fulltime les gegeven, de laatste jaren op basisschool Joannes XXIII in Utrecht. Momenteel combineert ze haar werkzaamheden voor klimRoos met haar werk als leerkracht bij de Brede School Academie Utrecht en de Zomerschool Utrecht en verzorgt ze voor MedInsight B.V. trainingen op het gebied van communicatie. 

Renata is moeder van dochter Anne (bijna 2). Ze houdt van hardlopen, snowboarden, lezen, voetbalkijken en ze zingt bij acapella vocalgroup Be Sharp! in Utrecht.