Wiens dag maak jij een beetje mooier vandaag?

Pay it forward & be the reason someone smiles today!

 

Wie heeft ‘m niet gezien? ‘Pay it forward’, de film uit 2000 met Kevin Spacey in de rol van een docent die zijn leerlingen de opdracht geeft een manier te bedenken om de wereld te verbeteren. Leerling Trevor (gespeeld door Haley Joel Osment) bedenkt een plan waarbij iedereen iets goeds moet doen voor 3 mensen, die op hun beurt ook weer iets goeds doen voor 3 mensen en zo verder…

Hoe mooi zou de wereld zijn, als iedereen er zo in stond? Nu kunnen we natuurlijk alleen ons eigen gedrag sturen, dus waarom zouden we niet in het klein beginnen om de wereld een beetje mooier te maken?

Hierbij neem ik me voor om elke dag een actie te ondernemen (klein of groot) om de dag voor een ander net een beetje mooier te maken. Doe je met me mee? Juist misschien ook wel erg mooi en leerzaam om dit regelmatig samen met je kind te doen…

Ook voor klimRoos ben ik bezig met het bedenken van een mooie, wat grotere 'Pay it forward- – actie, dus houd de site in de gaten!

Maak er een mooie dag van, en be the reason someone smiles today!

 

(Met dank aan Wikipedia en Youtube)

Met klimRoos gaat je kind vol vertrouwen het nieuwe schooljaar in!

Met klimRoos gaat je kind vol vertrouwen het nieuwe schooljaar in!

5 tips om je kinderen te laten groeien in lezen deze zomer