Het coachen van kinderen en jongeren is maatwerk. Geen enkel traject is hetzelfde. De werkwijze en de inhoud van het traject worden steeds afgestemd op de leeftijd en de behoeften van het kind. Gezamenlijk (kind, ouder en coach) ontdekken we wat het beste bij het kind past. Onderstaande werkwijze is een voorbeeld van hoe een individueel traject eruit kan zien. 

1. Kennismaking

Wanneer je denkt dat kindercoaching voor jouw kind een oplossing kan zijn, neem dan contact op. We plannen dan samen een tijd voor een kennismakingsgesprek waarin je al je vragen kunt stellen en waarbij we spreken over de begeleidingsvraag. Vervolgens ontvang je per mail een voorstel en een aanmeldingsformulier en maken we afspraken voor de eerste sessie(s). 

2. Sessies

Een sessie duurt gewoonlijk 50 minuten, maar ook dit kan worden aangepast. Zeker tijdens de eerste sessie is het fijn dat ook een ouder/verzorger aanwezig is, en ook bij andere sessies vindt klimRoos het prettig dat een ouder/verzorger in ieder geval een gedeelte van de sessie aanwezig is.  Na afloop van elke sessie worden naar behoefte nieuwe afspraken gepland. Op elk moment in het traject kan gekozen worden om (voorlopig) te stoppen. 

3. Evaluatie of eindgesprek

Na een samen afgesproken aantal sessies evalueren we de afgelopen periode, en kijken we naar wens naar de nieuwe begeleidingsvraag. 

klimRoos Coaching werkt in principe met kortdurende trajecten van zo'n 6 sessies. 

Wanneer een overeenkomst gesloten wordt, zijn de algemene voorwaarden van toepassing. Deze download je hier. De Privacyverklaring vind je hier.